czwartek, 18 lutego 2010

Makaron z szynką i serkiem brie

Dzisiaj na odbiad danie, które robimy w 5 min.
Na oliwie podsmazyc cebulę, dodać pokrojoną w kostkę szynkę lub piersi z kurczaka (ja kupuję szynkę gotowaną w plasterkach w Lidlu, super się sprawdza) Dodać śmietankę 18% , a na końcu pokrojony w kostke serek brie. Mieszamy i zgniatamy, aż serek się rozpuści. Czekamy, aż śmietana zgęstnieje. Na końcu dodajemy dla złamania smaku pokrojony w kawałki, obrany ze skórki pomidor. Dodajemy sól, pieprz, oregano. Po dodaniu pomidora nie dusić za długo, żeby nie rozpadł się za bardzo. Wymieszać z makaronem (np. rurki)

Na zdjęciach wersja bez pomidora. Nie chciałam sobie psuć smaku sosu tymi pseudo pomidorami, które teraz są w sklepach. Czekamy na te, które maja smak pomidora ;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz