niedziela, 14 lutego 2010

Chili con carne

No to dzisiejszy obiadek :)
Składniki:
- 60 dag mielonej wołowiny (ja oczywiście wzięłam 1 kg)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 10 dag kukurydzy z puszki

- 20 dag czerwonej fasoli z puszki
- papryczka chili
- 5 dag przecieru pomidorowego
- 100 ml pikantnego soku pomidorowego
- 3 łyżi ostrego keczupu
- 100 ml czerwonego wina
- olej
- ostra papryka, sól, pieprz

Cebulę i czosnek siekamy. Paprykę i chili czyścimy i kroimy w kostkę. W duzym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy wcześniej pokrojone składniki. Dodajemy mięso mielone, chwilę póżniej fasolę, kukurydzę, przecier, sok pomidorowy, keczup i wino. Przyprawiamy i dusimy 30 min. Zajadamy się. Niebo w gębie :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz