Przepis znaleziony w internecie:
Potrzebujemy:
- opakowanie szpinaku mrożonego ( w przepisie był w liściach, ja kupiłam gdniazda, nie są aż tak przemielone)
- czerwoną cebulę
- 1 ząbek czosnku
- kurki
- gorgonzolę
- olej rzepakowy
- łyżeczkę masła
- sól
- pieprz
- gałkę muszkatołową
SIekamy czosnek i dusimy na oleju razem ze szpinakiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na drugiej patelni na oleju i łyżeczce masła podsmażamy kurki ok. 10 min, pod koniec dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na blaszce z piekarnika, wysmarowanej tłuszczem ukłądamy prostokąt ciasta francuskiego i zawijamy lekko brzegi. Na ciasto kładziemy szpinak, pokruszoną gorgonzolę, a na końu kurki z cebulką.
Pieczemy w tem. 180 stopni, ok., 20-30 min.
Ja zwariowałam. Chyba będę robić codziennie :)
a tak wyglądała przed upieczeniem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz