Składniki:
- makaron świderki
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 ml śmietanki 18%
- 20 dag sera zółtego
- sól, pieprz, vegeta
Gotujemy makaron.
Na patelnię wlewamy olej z puszki z tuńczyka. Podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulkę i wyciśnięty czosnek. Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy tuńczyka, a następnie śmietanę. Przyprawiamy. Na samym końcu dodajemy kukurydzę.
Makaron przekładamy z powrotem do garnka, wlewamy sos, ścieramy na tarce ser zółty i mieszamy ok 1 min na małym ogniu. Zajadamy się.
makaronik niebo w gębie, zrobiłam wyszedł umm umm
OdpowiedzUsuńczekam na jeszcze :)
Pozdrawiam
Justka
P.S. nawet teściowa poprosiła o dokładkę, co wcześniej się nie zdarzało :-P
dzięki, chociaż to nie mój patent :)
OdpowiedzUsuń