Przepis sciagniety z ksiazki "Kuchnia poligrafow", ktora kiedys dostalam od siostry. Salatka jest rewelacyjna i robilam ja juz wiele razy. Naprawde boska.
Potrzebujemy:
- 10 dag kaszy kuskus
- 1 puszka slodkiej kukurydzy
- 1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
- cebula
- 5 srednich ogorkow konserwowych
- 1/2 peczka koperku
- majonez
- sol, pieprz, vegeta
- oliwa z oliwek
Kuskus wsypujemy do miseczki i dodajemy szczypte Vegety, zalewamy wrzatkiem, 1 cm ponad pozom kaszy i dodajemy lyzeczke oliwy. Mieszamy kasze widelcem, az do przestygniecia i odstawiamy do zupelnego wystygniecia. Tunczyka rozdrabniamy widelcem. cebule i ogorki kroimy w kostke. Siekamy koperek i dodajemy kukurydze.
Wszystkie skladniki dodajemy do kuskusu, solimy i pieprzymy. Na koncu dodajemy majonez.
Przepyszna!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz