czwartek, 7 lutego 2013

Paczki z serka homogenizowanego


Przepis sciagniety z mojej ulubionej strony http://www.mojewypieki.com/
Smakuja rewelacyjnie, chociaciaz musze sie przyznac, ze pierwszy talerz paczkow wyladowal w koszu ;) Niestety nie dopiekly sie w srodku. Moja rada nie za wysoka temperatura i malusienkie porcyjki ciasta wrzucane na rozgrzany olej. Paczki i tak sporo wyrosna, a ta wieksza ilosc ciasta powduje to, ze srodek nie zdazy sie dopiec.


Potrzebujemy:
- 300 g serka homogenizowanego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki maki
-1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
do obtoczeniania:
- drobny cukier do wypiekow i 2 lyzeczki cynamonu

serek homogenizowany mieszamy mieszamy z jajkami na gladka mase. Nastepnie dodajemy przesiana przez sitko make, proszek do pieczenia i sol. Mieszamy widelcem. Do plaskiego szerokiego garnka wlewamy olej i rozgrzewam. Lyzka nabieramy malusienkie porsyjki i wrzucamy na rozgrzany olej. Lyzke mozemy zamaczac w oleju, zeby ciasto nie przyklejalo sie do lyzki. Smazymy poczki, obsuszamy na papierze kuchennym i jeszcze cieple obtaczamy w cukrze pomieszanym z cynamonem.
Przepyszne, bardzo polecam.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz